• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Килимки на зиму

  • Килимки на зиму


За заводським покриттям підлоги варто доглядати. Восени і взимку, в дощову та снігову погоду, брудом і сльотою в салоні авто нікого не здивуєш.


Сніг, що потрапив у ваш автомобіль, вантажівку або позашляховик , згодом розтане. У цьому випадку вода тектиме шляхом найменшого опору. Якщо у вас неякісні автомобільні килимки — або, ще гірше, килимки відсутні — вода просочуватиметься в оббивку для підлоги і далі в заводську підлогу. Це може мати багато небажаних наслідків.


Передусім, якщо підлогова оббивка постійно буде вологою, це може викликати неприємний запах у салоні. Волога підлога більш схильна до зростання цвілі або грибка, а також до поширення бактерій. А це, у свою чергу, може становити небезпеку як для вашого автомобіля, так і для вашого здоров'я.


Вода також може пошкодити деталі під килимовою оббивкою і викликати їхню іржу, що суттєво знизить його вартість при продажі. Килимки в машину на зиму допоможуть вирішити цю проблему.



Обов'язкові функції автомобільного килимка для зими


Водонепроникний матеріал. Зимовий килимок для авто, має бути водонепроникним. Багато водіїв за своїм досвідом скажу, що краще за гумові або поліуретанові килимки, у мокру (зимову) пору року, немає нічого. З цієї причини гумові килимки краще використовувати, оскільки вони не вбирають воду і є на 100% водонепроникними.


Наявність і висота бортів. Оптимальна висота бортів 2-2,5 см. Тут доведеться вибирати, щоб і воду не пролити, і щоб ноги за бортики не чіплялися, і бортики не заважали пересуванню ніг.


Тип килимка. Правильно підібраний килимок для підлоги забезпечує повне покриття підлоги, що означає повний захист від снігу та його впливу. Важливо, щоб автомобільний килимок добре підходив за розміром та закривав кожну частину підлоги автомобіля. Для цієї мети ідеально підходять модельні килимки, на відміну від універсальних, вони мають бортики та не мають зазорів по периметру.


Неслизький матеріал. Слизька підлога може викликати дискомфорт та поставити під загрозу вашу безпеку. Такі особливості, як шипи на зворотній поверхні килимка, або кріплення (люверси, кліпси), створюють зчеплення та запобігають ковзанню. Завжди звертайте увагу на це в кожному килимку, який ви купуєте на зиму


На фото килимок для зими. Також присутній сніг, що тане, тече вода, але її затримують спеціальні жолоби у килимку та бортики


Кращі килимки в авто на зиму


Avto-Gumm (Україна). Бюджетний сегмент килимків. У комплекті 4 килимки, плюс перемичка. Матеріал — поліуретан, відрізняється міцністю та еластичністю. Має оптимальний малюнок для утримання вологи — це велика кількість заглиблень у вигляді квадратів. Додатковий захист дає борт по всьому периметру, до двох сантиметрів. Ці килимки відносяться до середнього цінового сегмента.


Rezaw-plast (Польща). Гумовий килимок у салон Rezaw-plast теж можна віднести до середнього цінового сегменту. Відмінна польська якість, матеріал витримує діапазон температур від мінус 40 до плюс 60 градусів за Цельсієм. Не виділяє неприємного запаху гуми, як дешеві аналоги. Має цікавий антиковзний малюнок, який затримує сміття та воду. Також на водійському килимку є посилений подвійним шаром гуми підп'ятник, що не дозволяє витиратися найбільш вразливим місцям для відпочинку лівої ноги. Є бортик, висотою до трьох сантиметрів. Килимки в салон Rezaw-plast відрізняються довгим ресурсом служби, вони відмінно лягають на підлогу, щільно прилягаючи по краях. Якщо ви хочете купити саме гумові килимки, вибирайте Rezaw-plast і ви обов'язково залишитеся задоволені покупкою.


Stingray (Україна). Килимки в салон Stingray українського виробництва виготовлені із якісної чеської гуми. 4 килимки в комплекті. Незважаючи на те, що борт низький, 15 міліметрів, мають малюнок у вигляді осередків-сот, які добре затримують воду. А ще у них є невеликі пухирці зі зворотного боку, які допомагають не ковзати килимку по поверхні. Ці килимки мають не велику вагу та товщину, через спеціальний склад гуми. Основні переваги килимків для автомобіля Stingray: відповідність європейським стандартам якості та безпеки, висока стійкість до вологи, стирання. Стійкість до високих та низьких температур, реагентів. Посилена поверхня лапки та підп'ятника подвійним шаром гуми. Стандартне кріплення та сумісність з конкретними моделями машин.


Наявність килимка в багажнику допоможе запобігти попаданню снігу на заводське покриття і, таким чином, збереже його сухим.


Вищезгадані автомобільні килимки доступні в інтернет-магазині Avtofishki, є в наявності як для салона, так і для багажного відділення.


Related Articles