• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Що замінити відразу після покупки вживаного автомобіля?

  • Що замінити відразу після покупки вживаного автомобіля?


Купівля підтриманого авто завжди супроводжується певним ризиком. Ви починаєте згадувати всіх ваших знайомих автомобілістів і цікавитесь на що необхідно звернути увагу. Можливо, ви навіть перевірили авто перед покупкою на СТО. І ось, відбулося – довгоочікуваний автомобіль нарешті ваш. Зовні він чудово виглядає - фарба сяє, але що криється під капотом? Відповідь на це питання набагато важливіше. На що звернути увагу при вашому першому технічному обслуговуванні вживаного автомобіля? Про це піде мова в цій статті.


Відновлення автомобіля з пробігом


На фото старий спортивний автомобіль червоного з білим кольору


До першого ТО вашого автомобіля необхідно підійти комплексно, адже практично неможливо перевірити всю історію технічного обслуговування машини. Обов'язково ознайомтеся з інструкцією по експлуатації вашого авто. Запишіть в телефон або журнал, коли й які вузли вашого автомобіля необхідно обслуговувати. Якщо ви бажаєте довго експлуатувати транспортний засіб і бути впевненим в його надійності, тоді просто необхідно виконати ряд профілактичних процедур. Сюди можуть входити такі необхідні заходи, як: перевірка АКБ, заміна фільтрів, масла, ременів, свічок запалювання і так далі.


Акумуляторна батарея та генератор


На фото показана перевірка і заміна акумулятора майстром станції техобслуговування


Три роки гарантії на акумуляторні батареї дає виробник. Часто після цього вони виходять з ладу. Тому зверніть увагу на дату виготовлення вашої АКБ і якщо цей термін уже минув, і особливо на носі зима, то буде доцільно замінити ваш акумулятор на новий.


Замініть охолоджуючу рідину двигуна


Робота двигуна супроводжується високими температурами, а перегрів двигуна несе шкоду будь-якому автомобілю. Суміш дистильованої води й антифризу, відпрацьовуючи свій термін, перетворюється в електроліт, який сприяє корозії металу. Якщо нічого не робити, то ремонт двигуна виллється в копієчку. Наприклад, може прогоріти прокладка головки блоку циліндрів, сальники почнуть пропускати масло, а з часом можуть деформуватися навіть блоки циліндрів. Після того як ви купили старий автомобіль, краще промити систему охолодження та замінити охолоджуючу рідину двигуна.


На фото видно як проводиться заміна масла в автомобілі. Майстер наливає масло в спеціальну ємність


Замініть гальмівну рідину


Від цього безпосередньо залежить ваша безпека і безпека ваших пасажирів. Гальмівна рідина псується коли в неї потрапляє волога, це може легко статися через шланги, які погано затиснуті або мікроскопічні пори в них. Як наслідок, перегрів супортів і погіршення гальмування. Після покупки вживаного автомобіля краще замінити всі технічні рідини, адже тепер на цій машині їздити вам, а не тій людині, яка її продала.


Перевірте шини і подбайте про колеса


Якщо візуально шини виглядають зношеними, глибина протектора не викликає довіри, а на боковині помітні тріщини та інші вади, це явний сигнал – шини треба замінити. Важливо пам'ятати, що термін служби шин залежить не тільки від зносу, а й від їх терміну експлуатації. В середньому термін придатності гуми становить п'ять років, після цього вона втрачає еластичність і міцність. Цей фактор також важливо враховувати, так як поширеним явищем є покупка ношеного гуми через економію коштів. Внаслідок цього, визначитися з тим, скільки років вашій гумі, буде важко.


Оновіть набір першої необхідності


Знак аварійної зупинки, аптечка, вогнегасник, жилет світловідбиваючий, набір ключів, домкрат, буксирувальний трос, рукавички, серветки – перевірте чи є все найнеобхідніше, можуть знадобитися в будь-який момент й інші дрібниці, наприклад WD-40 і т.д. Подумайте, що може стати в нагоді, та докомплектуйте свій автомобіль.


Перевірте салон вашого автомобіля


На фото відкрите багажне відділення автомобіля, в якому лежить поліуретановий килимок багажника


В якому стані чохли на сидіння, килимки в салон і багажник. Якщо вони вже не виконують своїх функцій, замініть їх. Ворсові килимки додадуть вашому салону домашній затишок і певний шарм, проте не зможуть так добре захистити днище вашого автомобіля від пролитої рідини, як поліуретанові або гумові килимки в салон і багажник. Ми пропонуємо купити килимок в багажник і салон вашого авто. Тільки якісний товар і від перевірених виробників.


Related Articles