• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Прогрівати двигун влітку?

  • Прогрівати двигун влітку?

Питання, чи потрібно прогрівати двигун влітку, викликає чимало суперечок серед автолюбителів. Деякі водії вважають, що це марна трата палива, а деякі автомобілісти впевнені, що без прогріву виїжджати зовсім не можна. А хтось влітку взагалі не думає про це. А даремно!


 

 Чи потрібно прогрівати двигун автомобіля влітку?


Подумаємо ось над чим, навіть влітку температура непрогрітого двигуна набагато нижча за робочу, що становить близько сотні градусів. Тому теплові зазори, присутні у двигуні внутрішнього згоряння, досягнуть оптимальної величини не відразу. Звідси — прискорене зношування: поршневих кілець, дзеркал циліндрів тощо.

 

Далі про мастило


В'язкість будь-якого моторного мастила при 20°С набагато вище, ніж в прогрітому двигуні. Відповідно швидкість його надходження знижується. А всі без винятку гідросистеми – на холодному моторі будуть працювати некоректно.


 

Чи довго прогрівати?

 

Звичайно ж, ні. У літню пору цілком достатньо однієї хвилини — за цей час можна: спокійно пристібнутися ременем безпеки,перевірити кишені (чи що-небудь не забули), тощо. Потім можна і рушати — але, знову-таки, дуже рекомендується хоча б хвилину-другу їхати повільно.

 

Тож чи потрібно прогрівати двигун автомобіля? Так, щоб невелика економія палива не стала причиною дорогого ремонту.


Related Articles