• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Захист двигуна автомобіля

  • Захист двигуна автомобіля

Багато автолюбителів, купуючи автомобіль, відразу намагаються захистити картер своєї машини. У наш час все просто: йдемо до магазину вибираємо захист або замовляємо його через інтернет. Але чому б не приділити кілька хвилин, щоб дізнатися відповіді на такі питання: Чи потрібен захист двигуна? Який захист двигуна краще? Як вибрати захист двигуна?


Чи потрібен захист двигуна?


Отже, питання номер один: Потрібен чи не потрібен захист двигуна? Подумаємо ось над чим. Зараз ремонтується велика частина центральних доріг, але ж доводиться звертати і на польові дороги, які бувають іноді не в найкращому стані. Також взимку, брили льоду, можуть створювати серйозну небезпеку для картера, якщо він не захищений.


На фото сільська дорога, яка створює серйозну небезпеку для картера двигуна


І навіть якщо ви керуєте авто виключно в межах міста і там хороші дороги, згадайте як ви паркуетесь на бордюрі. Особливо коли справа стосується седану, швидше за все, ви погодитеся, що ймовірність зачепити картером бордюр зростає до 100% і, на жаль, звук удару двигуна, напевно знайомий кожному водієві.



Виходячи з цього, можна сміливо стверджувати, що захист двигуна - потрібен.


Який захист двигуна краще?


Існує 3 основних види матеріалів з яких роблять захист двигуна:

  1. Пластик (що зветься в народі "пильником"). Вони легкі та недорогі. Важливий плюс пластикового захисту: при серйозному ДТП підрамник на якому кріпиться мотор, влаштований так, щоб мотор йшов не в салон, а випадав на землю. Штатний пластиковий захист, в цьому разі, не стоятиме на заваді.
  2. Метал (нержавійка, алюміній) - це другий тип захисту двигуна. Крім того, що метал сам по собі міцний матеріал, в разі удару захист можна вирівняти або заварити, в цьому його переваги.
  3. Композит (Карбон, склопластик) - захист двигуна, що складається з цих матеріалів коштує дорожче, але натомість ви отримаєте невагомий, стійкий до корозії та міцний захист.


Як вибрати захист двигуна?


На ринках України, Києва та інших міст нескладно вибрати і купити захист двигуна. Він представлений практично в кожному магазині, а також є величезний вибір онлайн. Щоб дізнатися розміри захисту двигуна, досить буде знати таку інформацію: марку та модель машини, рік випуску, об'єм і тип двигуна. Питання в іншому: як знайти якісного і перевіреного виробника?


По-перше, при покупці нового автомобіля, часто в комплекті вже йде попередньо встановлений штатний захист двигуна. Якщо такого немає, в автосалоні можуть запропонувати за додаткову плату встановити оригінальний захист двигуна.


На фото новий білий автомобіль і поруч на білому тлі зображено захист двигуна Кольчуга


По-друге, якщо ви бажаєте самостійно вибрати захист для двигуна свого авто, на що звернути увагу? Важливо: хороший захист двигуна, не може коштувати надто дешево. Якщо ціна занижена, то швидше за все, він зроблений кустарним методом і є велика ймовірність, що порушені певні вимоги заводу-виробника. Також, це може призвести до того, що вам, можливо, доведеться щось підрізати, висвердлювати (болти захисту двигуна й отвори можуть не співпадати) і т.д. Можливі скрипи та люфт.


По-третє, якщо ви вирішили купити захист двигуна у перевірених виробників, на що звернути увагу? На даний момент на ринку представлено близько 7 великих, відомих брендів, серед них Кольчуга і Титан (вони, як і інші великі виробники, намагаються випускати копії оригіналу, тобто металевий захист, який повністю повторює модифікацію автомобіля).


На фото вид автомобіля з боку днища. Зеленим кольором виділені місця, де можна встановити захист


Сталь. Не полінуйтеся прочитати опис. Сталевий захист двигуна зазвичай виготовляється з 2 видів стали - гаряча та холодна катка. У другому випадку - при холодній розкатці, залізний захист двигуна, буде нижчий за якістю, ніж гарячокатана сталь. Також товщина сталі може бути 2 і 2,5 мм, що впливає на міцність захисту і ціну відповідно.


Покриття. Теж буває різним. У разі більш бюджетного варіанту ви отримуєте покриття порошковою фарбою, захист преміум-класу буде покрита цинком + порошковою фарбою з лаком, звичайно ж, вона довше не буде іржавіти.


Якість стали, її товщина, покриття - це ті параметри, які безпосередньо впливають на те, скільки коштує захист двигуна.


І наостанок, при покупці захисту двигуна, уважно дивіться на яку модифікацію двигуна і на яку коробку передач він підходить. Де купити захист двигуна? Консультуйтеся з менеджерами інтернет магазину Avtofishki - вони з радістю допоможуть вам у виборі!


Related Articles

Related Products