• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Як чистити ворсові килимки

  • Як чистити ворсові килимки

З усіх поверхонь вашого автомобіля, ворсовий килимок, напевно, піддається найбільшим забрудненням і надалі, його чистити стає все складніше. Піщинки, що потрапляють на килимок з ворсу, діють як абразивний матеріал і згодом можуть перетирати ворс, тим самим зменшуючи термін його експлуатації. Тому догляд за ворсовими килимками допоможе зберегти гарний зовнішній вигляд і їх властивості. Здійснюється очищення килимів вручну або за допомогою спеціальних інструментів. Чистка автокилимків може бути сухою або вологою.


Чистка ворсового килимка


Найпростіший і найшвидший спосіб почистити ворсовий килимок - це чистка щіткою від пилу та бруду з поверхні. Ви можете використовувати або ручну щітку, або щітку-насадку вашого пилососа. Все, що потрібно зробити, це підняти волокна ворсового килимка, щоб прибрати будь-який бруд, який знаходиться глибше в килимку. Але якщо ви хочете серйозно підійти до справи, то після очищення щіткою обов'язково скористайтеся пилососом.



Приберіть все з підлоги вашого автомобіля. Це включає в себе автомобільні килимки й особисті речі. Пропилососьте килим. Коли будете рухати сидіння, щоб пропилососити під ними, будьте обережні з дротами під сидіннями, особливо з жовтими, адже це, як правило, частини, пов'язані з подушками безпеки.


«Якщо забруднення видалити швидко, то плями швидше за все не буде» 


Як правильно скористатися миючим пилососом


Якщо на килимку є плями, які не розчиняються водою. Попередньо обробіть всі помітні плями. Сьогодні на ринку є багато засобів, які чудово підходять для цього і справді добре впораються з плямами. Краще дотримуватися інструкцій на флаконі. Зазвичай засіб розпилюється на пляму і залишається протягом 5 хвилин або довше. Потім скористайтеся миючим пилососом. Тиск слід збільшити до максимуму. Пилосос повинен знаходитися не далі ніж двадцять сантиметрів від ворсу. Потік води під сильним тиском промиє ворсовий килимок на повну глибину, видаляючи бруд. Після застосування миючого пилососа ваш килимок буде як новий.

Також послуга очищення килимів надається практично на будь-який автомийці. Процедура очистки килима на мийці включає в себе чотири етапи:

  1. спочатку килими запінюють
  2. потім чистять спеціальною щіткою
  3. змивають водою
  4. зайву вологу видаляють за допомогою пилососу



Сушка ворсових килимків


Багато водіїв скаржаться на неприємний запах після миття ворсового килимка. Запах дійсно може з'явитися, щоправда, тільки в тому випадку, якщо недостатньо добре просушити килимок.


«Забруднення краще не розтирати, інакше воно тільки глибше проникне всередину та пляма стане більшою» 


Також якщо килимок погано просушили, є небезпека появи плісняви. Тому, якщо ви самостійно миєте килимок вдома, простежте за тим щоб він повністю висох і тоді зможете уникнути таких проблем.



Коли користуєтеся послугами мийки самообслуговування, використовуйте спеціальний пилосос, який висушує ворсові килимки, якщо такий мається на автомийці. Якщо такого пилососа з функцією зворотної тяги немає, то після приїзду додому, обов'язково просушіть килимки, розвісивши їх вертикально, наприклад в гаражі або на подвір'ї на сонці, якщо живете в приватному будинку.


До речі, зверніть увагу в нашому інтрнет-магазині на килимки для вашого автомобіля. У нас великий вибір бюджетних килимків, а також, відмінне поєднання ціни та якості. Ознайомиться з ізними варіантами можна ось тут: килимки в багажник, гумові та ворсові килимки

Related Articles