• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Сидіння авто — чистимо від пилу, плям і бруду

  • Сидіння авто — чистимо від пилу, плям і бруду


Щоб ваш автомобіль завжди виглядав доглянутим, його необхідно мити не лише зовні, але й усередині. Бруд заноситься до салону з вулиці, а плями можуть залишатися від їжі, напоїв тощо. Тому, іноді потрібно приділяти увагу внутрішній чистоті свого автомобіля. Можна скористатися послугами хімчистки або подумати, чим помити сидіння в машині самостійно.


Що потрібно для чищення салону в домашніх умовах


Способи прибирання залежатимуть від того, яким матеріалом вкриті водійське та пасажирські крісла. І все ж таки, під час будь-якого прибирання вам знадобляться:


  • пилосос,
  • гумові рукавички,
  • губка,
  • щітка,
  • миючий засіб,
  • вода,
  • та бажано фен.


Приготувавши всі ці підручні засоби, ви зможете зробити якісне прибирання свого авто.


Пилосос потрібен для того, щоб зібрати залишки піни та бруду з оббивки. Чим потужнішим він буде, тим краще ви зможете відчистити поверхню.


На фото водій чи працівник СТО очищає сидіння авто. Він користується миючим пилососом, щоб відмити автомобільне крісло


Губку вибирайте пористу та широку. Вона зручно лежатиме в руці та легко нанесе миючий засіб на сидіння, стелю та килимки.


Жорсткість щітки впливає на те, як почиститься сидіння авто від плям. Для велюрових матеріалів краще купувати м'які щітки, а для щільної тканини — жорсткіші.


Купуйте миючий засіб призначений спеціально для матеріалу, яким покриті ваші крісла або універсальні засоби. Вирішуючи, чим очистити плями в салоні автомобіля, віддайте перевагу професійним миючим засобам, які можна купити в автомобільних магазинах. Подібна хімія продається і у звичайних господарських магазинах, але на ній має бути позначка, що вона призначена для миття автомобільної оббивки.



Як помити сидіння автомобіля


Для початку зберіть велике сміття і заберіть зайві речі. Потім пропилососьте килимки та протріть всі панелі. Після цього можна подумати, чим краще почистити сидіння машини. Миючі засоби для тканинних матеріалів можуть бути у вигляді аерозолю або мильного розчину, який необхідно розбавити у теплій воді. Така хімія створює велику кількість піни, яка і видаляє плями в салоні автомобіля, і добре чистить сидіння.


На фото водій чи працівник СТО очищає сидіння від грубого сміття. Для цього він використовує щітку та мікрофібру


Говорячи про те, як вивести плями в салоні автомобіля, дотримуйтесь наступного порядку дій:

  1. надягніть гумові рукавички, щоб захистити шкіру своїх рук;
  2. дотримуючись інструкції миючого засобу, який ви придбали, нанесіть його на забруднену поверхню;
  3. втирайте засіб за допомогою щітки в оббивку та сидіння, доки не перестане утворюватися піна;
  4. зберіть пилососом залишки миючого засобу та бруду;
  5. висушіть сидіння після чищення за допомогою фена або залиште в машині відкриті вікна на деякий час, для хорошої вентиляції, щоб салон міг висохнути.


Як видалити плями в салоні автомобіля зі шкіряними сидіннями


Для такої оббивки обов'язково потрібно купувати спеціальну хімію. Причому для крісел зі шкіри та шкірозамінника миючі засоби відрізнятимуться.


Штучну шкіру можна чистити мильним розчином, після чого протерти насухо бавовняним рушником. Але, враховуючи те, чим відмити плями в салоні авто з таким покриттям, краще скористатися спеціальними засобами, які зможуть легко вивести застарілі забруднення.



Якщо у вашій машині для оббивки сидінь використовується натуральна шкіра, краще не експериментувати з мильним розчином. Такий засіб пересушуватиме шкіру і може призвести до тріщин та розводів. Краще скористатися спеціальною хімією для певного виду шкіри, яка переважно випускається кремоподібної консистенції. Її потрібно втирати в сидіння круговими рухами за допомогою мікрофібри, а потім дати кріслам час добре висохнути. Це може зайняти близько двох-трьох годин. Щоб салон виглядав доглянуто нанесіть на сидіння крем, який додасть сидінням яскравості.


На фото водій очищає шкіряне сидіння авто. Він користується жовтою мікрофіброю


Якщо виникає потреба почистити сидіння в машині, не витрачаючи багато часу на висушування, тоді скористайтеся хімією для сухого чищення. Воно повністю втирається в сидіння авто роз'їдаючи бруд. Після цього просто протріть шкіряну оббивку сухим рушником, збираючи залишки бруду або пропилососьте його. Проте, думаючи, як вивести плями з оббивки салону, а не просто його освіжити, краще скористатися першим способом. Вологе прибирання краще справляється із стійкими забрудненнями.


Корисні поради щодо очищення сидінь та салону


Якщо у вашій машині оббивка ворсиста, тоді вирішуючи, як помити сидіння авто не зловживайте щіткою. Пляму, що в'їлася, потрібно трохи потерти, але роблячи це занадто довго або жорстко, можна пошкодити матеріал, і оббивка в цьому місці буде відрізнятися своїм виглядом. Більшість балончиків миючих засобів мають зверху невелику щіточку для вибраного матеріалу. Це допоможе якісно здійснити прибирання і не пошкодити тканину оббивки. У разі сильних забруднень не варто терти пляму до дірок, краще повторити процедуру кілька разів, поки оббивка не стане ідеально чистою.


На фото водій очищає сидіння авто. Він користується губкою і акуратно протирає сидіння автомобіля.


Деякі водії проводять прибирання в салоні своєї машини за допомогою народних засобів або господарського мила та задоволені результатом. Все залежить від того, з якого матеріалу оббивка ваших сидінь. Подібні досліди можуть пошкодити ворс, пересушити шкіру або змінити колір місця забруднення. Спеціальні миючі засоби створені для кожного конкретного матеріалу, щоб не пошкодити його та звести до мінімуму ваші зусилля під час прибирання.


На фото шкіряне сидіння автомобіля до та після очищення. До очищення воно виглядає темнішим


І не забувайте, що завжди можна скористатися спеціальними чохлами для сидінь, якщо ваш салон швидко забруднюється або діти постійно бруднять його цукерками та іншою їжею. За наявності чохлів, питання "як мити сидіння в машині?" зведеться до того, що їх просто треба буде зняти і випрати в пральній машині, як будь-який інший одяг.


Related Articles

Related Products

Чехлы на сиденья для VW Tiguan с 2008-11 г

Чехлы на сиденья для VW Tiguan с 2008-11 г

Автомобильные чехлы Elegant - это идеальное решение для салона Вашего автомобиля. Чехлы защищают обб..

3590 грн

Чехлы на сиденья для Renault Scenic с 2009 г

Чехлы на сиденья для Renault Scenic с 2009 г

Автомобильные чехлы Elegant - это идеальное решение для салона Вашего автомобиля. Чехлы защищают об..

3590 грн

Универсальные чехлы (майки) на задние сиденья, темно-серые

Универсальные чехлы (майки) на задние сиденья, темно-серые

Майки на сиденья защищают сиденья автомобиля от грязи и быстрого износа. А огромный выбор цветовой ..

750 грн

Авточехлы-майки на сиденья авто черные (полноразмерные), Польша

Авточехлы-майки на сиденья авто черные (полноразмерные), Польша

Преображение за считанные минуты !!! Авточехлы майки известны каждому автолюбителю как самый доступ..

1260 грн