• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Автомобільні чохли. Для чого вони потрібні?

  • Автомобільні чохли. Для чого вони потрібні?


Активна експлуатація машини передбачає механічні пошкодження та забруднення не тільки підлоги в салоні, але й сидінь. І якщо рідкісний водій зважиться їздити без килимків, то про крісла автовласники не особливо переймаються. Але ж «рідна» оббивка теж може стати непридатною. Від плям, шерсті тварин і сонячних променів її крісла легко захистять автомобільні чохли.


Переваги використання авточохлів


Не всі автомобілісти визнають практичність покупки чохлів для сидінь. І все ж не варто відкидати численні плюси цього елементу інтер'єру:

  1. Збереження первісного стану оббивки крісел.
  2. Додатковий комфорт. В інтернет-магазинах можна знайти вироби для користувачів з особливими вимогами, наприклад, моделі з підігрівом і вентиляцією. Спеціальні авточохли з ортопедичною підтримкою зменшать відчуття втоми, допоможуть запобігти болю у попереку чи шиї від довгого перебування за кермом.
  3. Захист оббивки сидінь від плям, сміття та подряпин.
  4. Економія грошей. Ціна хорошого комплекту авточехлов приблизно дорівнює вартості однієї хімчистки і значно дешевше перетяжки сидінь.
  5. Підвищення функціональності сидінь. Багато хто оцінив переваги моделей з кишенями, в яких зручно тримати різні дрібниці: серветки, пляшки з водою.
  6. Поліпшення інтер'єру. Не кожна машина вимагає «доопрацювання» стилю, але інтер'єру деяких салонів не завадить цікавинка.

Чохли легко зняти для прання та знову надягти. Зручні кріплення утримують їх на місці при експлуатації.

Стан салону видає ставлення власника до автомобіля, свідчить про його охайності або нехтування до порядку. Цей нюанс відіграє важливу роль при продажу авто. Чистий, доглянутий салон дозволяє запросити більш високу ціну. А оскільки більшість автовласників не планує їздити на машині до повного зносу, бажано відразу купувати автомобільні чохли для іномарок або вітчизняних транспортних засобів.


На фото вид збоку на салон автомобіля. Інтер'єр бежевий, шкіряні чохли на сидіння підібрані в колір салону


Різновиди авточохлів


Асортимент чохлів величезний. При виборі відповідного комплекту потрібно звертати увагу на наступні критерії:

  • марка автомобіля;
  • матеріал виготовлення;
  • тип товару: модельний чи універсальний;
  • стиль та колір виробу;
  • характеристики моделі.

На сучасному ринку автотоварів покупці з будь-яким бюджетом зможуть вибрати чохол за своїми можливостями і перевагам.


Відмінності чохлів по типу


Авточохли бувають модельними й універсальними. Перший тип виробів створюється спеціально для конкретних марок і моделей автомобілів, тому ідеально підходить за формою та розміром крісел, не заважає роботі подушок безпеки.

Деякі автолюбителі вважають за краще купувати універсальні автомобільні чохли, адже у них є маса переваг:

  • підходять практично під будь-яке авто;
  • добре сідають завдяки еластичності фактури;
  • легко надягаються;
  • доступні за ціною.

Найбільш демократичний варіант універсальних авточохлів – трикотажні «майки». Вони легко «сідають» майже на будь-яку модель сидіння, дуже прості у догляді. І хоча термін їх служби не такий довгий, як у аналогів з інших матеріалів, низька ціна дозволяє без шкоди для бюджету замінити чохол, що зносився .


З чого виготовляються чохли


Наступний принцип класифікації авточохлів – матеріал виготовлення. Саме на цю характеристику потрібно звертати увагу в першу чергу. Подібний автоаксесуар повинен бути міцним, зносо- та морозостійким, зручним в експлуатації, приємним на дотик.


На фото велюрові чохли фіолетового кольору на сидіннях в салоні автомобіля


Щоб накладки на крісла справлялися з поставленими завданнями, при їх виготовленні використовуються такі матеріали:

  1. Жаккард і гобелен зносостійкі, прості в експлуатації. Тонка підкладка з поролону забезпечує вільну циркуляцію повітря.
  2. Натуральна шкіра. Популярна серед власників іномарок. Матеріал міцний, інтер'єр виглядає вишукано і дорого. Вартість повного комплекту коштує недешево, але не вимагає особливого догляду – достатньо час від часу обробляти шкіру спеціальним засобом.
  3. Екошкіра – гідний аналог справжньої шкіри. Він теж надійний, з вигляду і експлуатаційних властивостей нагадує натуральну шкіру, але чохли універсальні кожзам коштують значно дешевше.
  4. Велюр - гарний бюджетний матеріал, приємний на дотик і взимку, і в літню спеку. Виробники забезпечують широкий вибір колірних рішень. На відміну від виробів зі шкіри та шкірозамінника термін служби цього товару коротший, зате багатьох приваблює його доступна вартість.
  5. Хутро - натуральне або штучне. Хутро неможливо подряпати, воно залишається теплим і м'яким в будь-які морози.
  6. Поліестер. Вироби прості в обслуговуванні, не сідають при пранні. Але, перш ніж купити універсальні чохли на сидіння авто з цього матеріалу, слід врахувати, що вони не дихають і погано вбирають вологу.
  7. Трикотаж. Бавовна - недорогий, практичний матеріал, безпечний та приємний на дотик. Він не електризується і його легко прати.

  8. На фото хутряні чохли сірого кольору на сидіннях в салоні автомобіля


    Отже, у кожної фактури свої переваги та недоліки. Але при виробництві сучасних матеріалів, як правило, застосовуються технології, що забезпечують їх зносостійкість і поліпшують експлуатаційні властивості. Наприклад, у шкірозамінника, який виготовляється в наш час, повітропроникність в 10 разів вище, ніж у натуральної шкіри.


    Який зробити вибір


    Якщо ви хочете створити в салоні транспортного засобу затишну та комфортну атмосферу, не нехтуйте можливістю придбати авточохли. Цей практичний аксесуар захистить оббивку від бруду і передчасного зносу.

    Але перед тим як придбати текстильні накидки на крісла або купити авточохли з екокожі в Україні, слід врахувати, хто є їх виробником, і на якому обладнанні вони шиються.


    На фото представлено комплект шкіряних чохлів чорного кольору для сидінь автомобіля


    Продукція компанії Елегант


    Інтернет-магазин «Автофішкі» співпрацює з провідними виробниками автотоварів. Один з них – вітчизняна компанія EMC-ELEGANT. В її асортименті представлені сотні моделей накидок різного типу для кількох десятків авто популярних марок.

    Ось лише кілька переваг продукції компанії Елегант:

    1. якісні матеріали від європейських виробників;
    2. повна сумісність моделей з кріслами транспортного засобу;
    3. широкий модельний ряд в каталозі;
    4. багаті колірні варіації та різноманітні дизайнерські рішення.

    Покупець може вибрати як модельні, так і універсальні чохли на передні сидіння та задні крісла з екошкіри, автотканини (жакарду та гобелену) і їх комбінації. Ці матеріали невибагливі в догляді, швидко сохнуть після прання і не деформуються при експлуатації.


    Бюджетний варіант


    Автовласникам з обмеженим бюджетом підійдуть чохли-майки, виготовлені польським виробником Kegel-Blazusiak. Протягом останніх 30 років фірма виготовляє накидки на крісла, спецодяг та інші аксесуари з текстилю.

    Трикотажні авточохли універсальні – це недорогі, але практичні і функціональні моделі, які захистять крісла від природного зносу і пилу, а також перетворять інтер'єр автомобіля. Мабуть, найдоступніший варіант – майки для передніх крісел. Його зазвичай обирають водії, які не часто возять пасажирів ззаду.

    Представлені в нашому магазині чохли Kegel-Blazusiak виготовляються з 100-процентного бавовни. Їх якість не викликає нарікань. Кожен виріб має привабливий зовнішній вигляд, міцні шви, відрізняється довговічністю.

    Є можливість самовивозу будь-якого товару з магазину «Автофішкі», а також доставка по Києву або відправка по всій території України компанією «Нова пошта».


Related Articles

Related Products

Чехлы на сиденья для Skoda Fabia (6Y) Sdn (раздельная) с 01-07 г

Чехлы на сиденья для Skoda Fabia (6Y) Sdn (раздельная) с 01-07 г

Автомобильные чехлы Elegant - это идеальное решение для салона Вашего автомобиля. Чехлы защищают об..

3590 грн

Чехлы на сиденья для Audi A4 (B5) (цельная) 1994-2000 EMC Elegant

Чехлы на сиденья для Audi A4 (B5) (цельная) 1994-2000 EMC Elegant

Автомобильные чехлы Elegant - это идеальное решение для салона Вашего автомобиля. Чехлы защищают об..

3590 грн

Авточехлы-майки на сиденья BMW 3 G20 2019-... черные, Польша

Авточехлы-майки на сиденья BMW 3 G20 2019-... черные, Польша

Отличная защита и преображение! Майки на сиденья BMW 3 G20 2019 смогут преобразить интерьер вашей..

1360 грн

Авточехлы-майки на сиденья авто бежевые с серой вставкой,  Польша

Авточехлы-майки на сиденья авто бежевые с серой вставкой, Польша

Отличная защита и преображение! Майки на сиденья любого авто бежевого цвета смогут преобразить инте..

1260 грн