• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Дефлектори вікон і капоту. Для чого вони потрібні?

  • Дефлектори вікон і капоту. Для чого вони потрібні?


Серед автовласників не прийнято економити на аксесуарах. Це нормально, адже їм хочеться отримати якісний товар. Дефлектори капота та вікон – не виняток. Новачкам варто дізнатися, для чого потрібні ці накладки, і як вибрати відповідну модель.


Незамінна деталь екстер'єру


Дефлектор капоту – це накладка на передню частину машини, що захищає кришку двигуна та лобове скло від механічних пошкоджень. У перекладі з англійської мови «deflector» означає відсікач, відбивач.

Основне завдання накладки – забезпечити аеродинаміку кузова та перешкоджати стороннім частинкам на кшталт пилу і мошок потрапити всередину транспортного засобу.

Правильно підібрана мухобійка на капот виконує три важливі функції:

  1. Захищає лакофарбове покриття кузова машини від подряпин і більш серйозних дефектів.
  2. Оберігає від пошкоджень лобове скло і двірники.
  3. Покращує естетичні властивості автомобіля.

Водій, який вирішить купити дефлектор капоту, не буде зайвий раз відволікатися під час керування автомобілем, адже лобове скло довше залишиться чистим. Кількість мошок, що розбилися, дрібних частинок сміття та бруду, що летить з-під коліс зустрічних і попутних машин, значно зменшиться.


На фото вид зліва збоку на передню частину автомобіля. На капоті встановлений дефлектор


Своєчасно встановивши відповідну модель, можна не тільки захистити автомобіль, але і згодом заощадити на його обслуговуванні.


Що враховувати при виборі мухобійки


Вартість аксесуару залежить від його конструкції, моделі автомобіля, матеріалів, що використовувалися при його виготовленні, способу кріплення та професіоналізму виробника. Дефлектори капоту, зазвичай, виготовляють з таких матеріалів:

  • пластик, що відрізняється практичністю;
  • оргскло, яке вважається досить міцним;
  • акрилове скло. Деталі з нього зносостійкі, довго зберігають гладкість поверхні.

Під час руху на цей елемент екстер'єру створюється значне навантаження, тому бажано підібрати накладку, яка максимально підходить за формою капоту. Не можна забувати і про сумісність зі стилем машини, адже ця невелика деталь внесе зміни в його дизайн. З її допомогою можна підкреслити спортивний стиль або надати солідності автомобілю представницького класу.

На фото вид праворуч на пікап RAM сріблястого кольору. На ньому встановлені дефлектори вікон і капоту

Завдання дефлекторів для вікон


Досвідчені водії вважають, що не менше практичний дефлектор для бічних вікон, або, як його ще називають, вітровик. Аксесуар являє собою козирок-накладку з різних видів пластику і монтується в передні та задні бічні двері транспортного засобу.

Перш ніж купити вітровики на авто, доцільно ознайомитися з його особливостями і корисними властивостями.

Слід пам'ятати, що кожний транспортний засіб має свої розміри, форму дверних рамок або капоту, а дефлектори повинні їм повністю відповідати. Як правило, всі накладки є модельними, тому їх бажано підбирати під конкретну марку машини.


Для чого потрібен вітровик


Автомобільна накладка для вікон одночасно вирішує безліч завдань. Обтічна за формою, вона приймає на себе та відводить потоки бруду, пилу, повітря, води і дрібних комах від бічного скла. Для тих, хто віддає перевагу динамічному їзді зі спущеними стеклами, це справжня знахідка.


На фото закриті пасажирські вікна, на яких встановлені вітровики, автомобіля сріблястого кольору


Крім того, ветровик використовують для того, щоб:

  • захистити водія та пасажирів від попадання всередину дощу, снігу, бризок води з калюж;
  • перешкоджати проникненню диму й інших запахів в салон;
  • скоротити ризики протягів завдяки його здатності відводити повітряні потоки;
  • поліпшити видимість через бічні вікна при несприятливих погодних умовах;
  • підвищити комфорт і полегшити управління при прямому попаданні сонячних променів.

Багато автомобілістів помічають, що вікна з боків швидко запотівають. Система кондиціонування не завжди справляється з цією проблемою, а їхати зі спущеним склом під час дощу зовсім не комфортно. Наявність накладки спрощує природну вентиляцію та покращує циркуляцію свіжого повітря в салоні.


Різні способи кріплення накладок


Вибираючи дефлектор вікон або капоту, слід брати до уваги спосіб монтажу: накладка або вставка.

У першому випадку дефлектор приклеюється до верхньої рами дверцят машини за допомогою надійного двостороннього скотчу або акрилової стрічки. Скотч, який йде в комплекті з накладкою, витримає зміни клімату та несприятливі погодні умови. Перш ніж приступати до монтажу, поверхні скла та деталі потрібно добре очистити і знежирити. В кінці рекомендується міцно притиснути всі зони склеювання.

Другий варіант кріплення дефлектора – заклад під ущільнювальну гуму дверцят авто.

Кожен з варіантів установки має свої переваги та недоліки, тому їх краще з'ясувати заздалегідь. Наприклад, другий спосіб кріплення більш простий, але в експлуатації він проявляє себе не найкращим чином. Власники деяких моделей авто скаржаться на незручність при піднятті/опусканні скла.


Де придбати дефлектори


Дізнавшись більше про те, що таке дефлектор капоту, навіщо він потрібен, і наскільки практичний, можна сміливо приступати до вибору відповідної деталі. А якщо правильно її встановити, корисний аксесуар прослужить набагато довше.

На ринку автоаксесуарів представлений надзвичайно асортимент накладок. Але гідно впоратися з захисними функціями зможуть лише вироби зарекомендованих виробників. Наприклад, компанія EGR з 1983 року залишається одним з лідерів галузі на світовому ринку. Виробник зробив собі ім'я завдяки виготовленню якісних і надійних аксесуарів, які повністю прослужать встановлений термін експлуатації.

За допомогою каталогу інтернет-магазину «Автофішкі» покупець зможе підібрати виріб для своєї марки та моделі транспортного засобу за розумною ціною. Всю продукцію можна забрати зі складу в Києві або домовитися про доставку по території України.


Related Articles