• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Як впоратися з запотіванням скла?

  • Як впоратися з запотіванням скла?


Майже кожен водій стикається з тим, що скло машини потіє зсередини. Це досить неприємно. Але крім дискомфорту, є куди більш жирний мінус — значно знижується оглядовість. Внаслідок запітнілі вікна, на жаль, можуть призвести до аварії. Що робити в такій ситуації? Може, в черговий раз протерти скло ганчіркою або рукавом чи все-таки краще усунути причину?


Чому скло машини запітніває зсередини?


Конденсат у вигляді крапель, який утворюється на склі салону зсередини, пояснити досить просто. Тут діють закони фізики. Коли зустрічаються холод і тепло, утворюється так звана "точка роси". Отже, волозі нікуди подітися, ось вона і осідає на вікнах машини. Ось найпопулярніші причини, чому скло машини запітніває зсередини:


  1. Перепади температур. На вулиці температура низька, а в салоні — більш висока.
  2. Погода. Взимку волога в салон потрапляє разом із взуттям, до якого прилипає сніг, а потім він розтавши, стікає на килимки. Під час дощу — випаровування з мокрого одягу та взуття сприяють підвищенню вологості.
  3. Сама людина. Коли ми дихаємо — ми виділяємо вологу.


То який висновок можна зробити? Чому скло в машині запітніває зсередини? Чим менше вологи буде накопичуватися в салоні, тим меншою буде ймовірність утворення конденсату на вікнах зсередини машини.


У машині пітніють вікна зсередини. Що робити?


Ви, без особливих зусиль можете позбутися проблеми запотівання скла всередині автомобіля, якщо будете дотримуватися кількох простих рекомендацій:


  1. У сніжну або дощову погоду, сідаючи в авто, стряхніть взуття.
  2. Речі, які змокли, парасольку і т.д. бажано покласти в пакет.
  3. Слідкуйте за килимками, вони повинні бути чистими та сухими.


Якщо ви прислухаєтеся до цих правил і будете їх дотримуватися, тоді зведете до мінімуму потрапляння вологи в салон, і як наслідок, усунете причини запотівання скла зсередини автомобіля.


Користуйтесь кондиціонером


Ввімкнений на повну потужність та спрямований на вікна кондиціонер — це, напевно, найшвидший спосіб позбутися вологи в салоні автомобіля. Лобове скло кондиціонер висушить доволі швидко, а от бічні та задні вікна — доведеться трохи почекати.


На фото ввімкнений автомобільний кондиціонер, який висушує лобове скло машини від конденсату


Використовуйте Антиконденсат


Сучасна автохімія пропонує широкий асортимент товарів для догляду за автомобілем, в тому числі й різні антиконденсати. Вони можуть бути двох видів: в флаконі або балончику в рідкому стані, а також у вигляді мастики. Скло має бути чистим, не запітнілим, засіб потрібно наносити круговими рухами сухою ганчіркою, а після висихання — відполірувати скло. В результаті утворюється плівка, яка й буде справлятися з конденсатом.


На фото жінка-водій протирає губкою лобове скло зсередини автомобіля, щоб потім нанести засіб проти конденсату


Замініть салонний фільтр


Якщо кондиціонер працює, а волога зі скла автомобіля не усувається — це ознака того, що салонний фільтр потребує заміни. Можливо, він уже забруднений. Щоб не виникали проблеми з циркуляцією повітря, необхідно вчасно зробити його заміну.


На фото водій робить заміну в автомобілі салонного фільтру, який вже забруднився


Отже, якщо з'явився конденсат на вікнах зсередини або скло починає сильно "пітніти" необхідно розібратися та зрозуміти в чому криється причина та усунути її. Сподіваємося, ця стаття вам в цьому допоможе.


Related Articles