• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Рідини, які треба міняти в автомобілі

  • Рідини, які треба міняти в автомобілі


Автомобіль – це не взуття, яке можна носити коли воно несправне. Авто вимагає до себе постійної уваги, так як мова йде про безпеку водія та пасажирів. Серед іншого, на що необхідно зважати – рівень рідини в машині. Звичайно, весь комплекс обслуговування авто можна зробити на СТО, але деякі види робіт треба навіть якщо не вміти робити своїми руками, то хоча б знати про них – до них відноситься заміна рідини в автомобілі. У цій статті ми розглянемо п'ять видів рідин, які необхідно перевіряти в автомобілі.


Перевірка моторного масла


На фото заміна моторного масла. З каністри сріблястого кольору, ллється масло жовтого кольору


Найчастіше водії регулярно перевіряють саме рівень моторного масла і періодично змінюють його. Двигун при роботі перегрівається, тому що, як відомо, в ньому відбувається тертя. Достатній рівень моторного масла захищає деталі від передчасного зносу.

Як перевірити рівень моторного масла? Відкрити капот, в баку повинен знаходитися масляний щуп, витягнувши який ви можете візуально оцінити рівень масла в двигуні. Для цього необхідно очистити щуп ганчіркою або серветкою та повторно занурити і витягнути його. Відповідно, якщо рівень масла впав – його потрібно долити. Таку процедуру бажано виконувати раз на місяць або по мірі пробігу автомобілем 2-3 тисячі кілометрів.


Масло в коробці передач


Заміна масла в коробці передач. На фото видно руку майстра, який тримає ємність з якої ллється масло жовтого кольору


Механізм трансмісії здійснює передачу крутного моменту від двигуна до приводу коліс. Від якості масла в коробці передач може залежати швидкість розгону і плавність набору оборотів. Зазвичай масло в КПП перевіряють на колір, в'язкість і запах. Трансмісійна рідина не мусить мати горілого запаху, повинна бути червоного кольору і без нагару. Якщо вона втратила свої властивості або пробіг авто вже склав 80-160 тис. км, масло необхідно замінити. Для обслуговування автоматичних або ручних КПП потрібен доступ до нижньої частини кузова. Для цього треба заїхати на "яму" або використовувати підйомник.


Антифриз або охолоджуюча рідина


На фото заміна антифризу. Водій з каністри наливає рожеву рідину в бак


Звичайно ж, головну роль в охолодженні двигуна грає радіаторна решітка і охолоджуюча рідина в ньому. Щоб перевірити рівень антифризу, треба дати час, щоб двигун охолов і був не запущений. Щоб оцінити стан антифризу, відкрутіть кришку бачка охолоджувальної рідини, антифриз повинен бути однорідним і прозорим та найголовніше – в достатній кількості. Охолоджуючу рідину бажано перевіряти кілька разів на місяць, якщо рівень впав, її треба долити. Також ж, антифриз потребує заміни, якщо він помутнів і в ньому з'явилася іржа, адже він вже не зможе ефективно виконувати свою роботу. Раз на кілька років робіть повну заміну антифризу.


Гальмівна рідина


На фото гальмівна рідина. Масло заливається в гальмівну систему


Заміна гальмівної рідини проводиться з рекомендаціями заводу-виробника вашого автомобіля. Самостійно зробити, цю процедуру, швидше за все не вийде. Дотримуйтеся рекомендацій заводу виробника, міняйте вчасно гальмівну рідину, інакше накопичена волога призведе гальмівну систему в несправність, а цього чекати не варто. Зовнішньо гальмівна рідина повинна мати відповідну щільність, бути без осаду, однорідною та прозорою.


Жидкость гидроусилителя рулевого колеса


На фото заміна масла в гідропідсилювачі. Заміна здійснюється при відкритому капоті


Щоб ви могли без зусиль керувати своїм автомобілем, вам допомагає ціла система гідравлічного посилення. За плавність роботи цієї системи відповідає ця рідина. Найчастіше автовиробники радять міняти рідину для гідропідсилювача керма по пробігу близько 80 000 тис. кілометрів або якщо її рівень впав з якоїсь причини. В такому випадку можливо потрібно звернутися в СТО, адже падіння рівня ГПК може свідчити про витік.

Інтернет-магазин Автофішкі пропонує купити автомобільні килимки, чохли та інші аксесуари високої якості! Ми співпрацюємо з перевіреними постачальниками, а також довіряємо думці наших клієнтів і партнерів. У нас представлений найширший вибір автомобільних килимків в салон і багажник, виготовлених з різних матеріалів на всі марки авто.


Related Articles