• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Чи можна мити машину у мороз?

  • Чи можна мити машину у мороз?


Догляд за автомобілем – ціла наука. З настанням холодів виникає ще одне питання: ”Чи можна мити машину в мороз?” Адже факт залишається фактом: при температурі нуль градусів за Цельсієм, вода починає замерзати і тому підтримувати машину в чистоті стає більш проблематично.


Стежити за чистотою автомобіля, особливо взимку, потрібно обов'язково, адже зимові забруднення особливо шкідливі. Дороги продовжують посипати антиожеледними хімічними реагентами, що містять у собі сіль, яка сприяє утворенню іржі. Питання швидше за все в тому: "Як мити машину в мороз?"


На фото автомобіль, який мчить заміською засніженою дорогою


Розглянемо кілька корисних порад на такі теми: чи можна мити машину при мінусовій температурі, як правильно мити машину взимку, як часто можна мити взимку.


Чи можна мити машину у сильний мороз


Підходимо до головного питання: чи можна мити машину у мороз? Тут не все однозначно. Постає цілий ряд питань: При якій температурі взимку можна мити машину? Чи можна мити машину у сильний мороз?


На фото видно лише частину автомобіля - це багажник. Він вкритий інієм. На вулиці сильний мороз


Якщо мороз у нашому розумінні це мінус двадцять градусів за Цельсієм і нижче, відповідь — однозначно, ні. При такій температурі на вулиці або у відкритому боксі машину не можна мити.


Як правило, вода швидко замерзає на пластикових деталях та лакофарбовому покритті авто, а це ні до чого хорошого не приведе. Пластик може тріснути, мікротріщини або дрібні подряпини можуть збільшитись або з'явитися нові.


Чи миють машину взимку


Чи варто і чи потрібно мити машину взимку? Звісно, варто. Але для того, щоб мити машину взимку, необхідно створити правильні умови. Як же тоді правильно мити машину взимку, запитаєте ви? Зверніть увагу на деякі важливі нюанси:

  1. уникайте різких перепадів температур;
  2. дочекайтеся коли кузов повністю обсохне, не виїжджайте з боксу чи гаража;
  3. якщо можливо, 24 години не користуйтеся ручником, щоб трос не примерз;
  4. фарам і дзеркалам приділіть особливу увагу, їх необхідно продути повітрям, щоб не залишилося вологи, і вони не тріснули на морозі;
  5. після зимового миття, пройдіться ведешкою: петлі, дверні отвори, ущільнювачі, замки і т.д.


На фото повністю вимитий автомобіль. Він стоїть надворі взимку.


Як мити машину взимку


Взимку мити машину краще на мийці. У цьому є низка переваг. По-перше, ваші руки не замерзнуть. По-друге, у приміщенні щодо комфортні умови, вода не буде моментально замерзати. По-третє, миючі засоби використовуються спеціальні та вода, звичайно, подається під високим тиском.


Як мити машину на мийці самообслуговування взимку


Якщо на мийці самообслуговування відкриті бокси, то не рекомендується мити автомобіль коли температура опускається нижче 5-10 градусів за Цельсієм. Чи можна мити машину в мороз?


Якою водою мити машину зимою


Вода має бути теплою, а не гарячою. Не зайвим буде уточнити у мийника якої температури подається вода; оптимально якщо вона підігріта від тридцяти до сорока градусів.


На фото рука мийника з дуже пінною мочалкою на тлі капоту. Машина миється, вона вся вкрита піною


Як помити скло в машині взимку


Якщо ви знаходитесь на автомийці, пам'ятайте, вода не повинна бути гарячою (50-60 градусів Цельсія), адже якщо машина з морозу (-20 С), то від різкого перепаду температури скло машини може не витримати і тріснути. Тому попросіть мийника зачекати хоча б 10 хвилин, щоб автомобіль трохи нагрівся в приміщенні.


Як взимку помити машину самостійно


Іноді з об'єктивних причин виникають такі питання: як мити машину взимку вдома чи як мити машину взимку на вулиці? Звісно, можна помити машину самому. Але проблема в тому, що на морозі, вода дуже швидко замерзає, крижана кірка утворюватиметься практично моментально. Від такого зимового миття, якщо на вулиці мороз, буде більше шкоди, ніж користі. Мити доведеться швидко та частинами. Продути воду зі щілин буде практично неможливо, вона замерзатиме, а в слабких місцях (наприклад, між бампером і крилом) можуть піти тріщини.


Як часто мити машину взимку


Коли мити машину взимку? Якщо машина на ходу щодня, то змивати бруд бажано регулярно, наприклад, з періодичністю один раз на один-два тижні. В іншому випадку, якщо автомобіль використовується рідше, можна мити його раз на місяць.


На фото машина взимку повністю завалена снігом


Цікавий факт. При температурі мінус п'ять за Цельсієм і нижче, хімічні процеси, які спричиняють корозію, зупиняються.


Як висушити автомобіль після зимової мийки


Після зимового миття авто не зайвим буде позбутися і вологи в салоні. Як це зробити? Відкриваємо навстіж всі двері та багажник на кілька хвилин. У цей час, поки зайва волога вивітрюється або підмерзає, обробляємо силіконовим мастилом замки, лючок бензобака, гумові ущільнювачі на дверях, багажнику і т.д., і протираємо все це сухою ганчіркою.


Висновки. Чи можна мити машину в мороз


Мити машину взимку варто, можливо, навіть частіше, ніж улітку. Солі та реагенти необхідно змивати. Чи можна мити машину під час морозів? При вкрай низьких температурах (-20 С і нижче) мити машину вкрай небажано, може потріскатись ЛФП, дзеркала, пластикові деталі. Після миття обов'язково просушіть машину, продуйте щілини стисненим повітрям, відкрийте всі двері, щоб зайва волога вивітрилася або замерзла. Обробіть гумові ущільнювачі та замки.


Related Articles

Related Products

ЩЕТКА-СКРЕБОК 73Х11 СМ

ЩЕТКА-СКРЕБОК 73Х11 СМ

  Щетка для удаления со стекол льда и снега с мягким ворсом. Щетина средней жесткости идеально..

190 грн

Щетка-скребок телескопическая для авто (150Х105Х11.5 см) Lavita

Щетка-скребок телескопическая для авто (150Х105Х11.5 см) Lavita

Щетка для удаления со стекол льда и снега с мягким ворсом. Щетина средней жесткости идеально ..

280 грн

ЩЕТКА-СКРЕБОК 10.5Х54СМ

ЩЕТКА-СКРЕБОК 10.5Х54СМ

Щетка со съемным скребком для удаления со стекол льда и снега с мягким ворсом. Щетина средней же..

120 грн