• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Як вибрати автомобільний насос

  • Як вибрати автомобільний насос


Автомобільний насос повинен постійно знаходитися в багажнику машини. З його допомогою нескладно підкачати шину транспортного засобу, якщо неподалік не виявилося автосервісу. Щоб прилад не підвів в потрібний момент, варто з'ясувати, як вибрати автомобільний компресор.


Різновиди автомобільних насосів


У спеціалізованих магазинах можна зустріти як електричні моделі насосів, так і їх механічні аналоги.

Апарати другого типу дешевше, але їх продуктивність мала, а ось навантаження на спину сильне. Застосування ручної моделі вимагає зусиль при підкачування коліс. Та й ножний варіант теж незручно використовувати, коли на вулиці погана погода або водій одягнений в діловий костюм.

Показники продуктивності автокомпрессора вище. При цьому хороший електричний компресор поміщається в невеликій сумці і не займає багато місця навіть в багажнику малолітражки. Наявність манометра дозволяє забезпечити потрібний тиск в шинах автомобіля. Крім того, купити автоелектронасос варто в тому випадку, якщо виникає необхідність надути човен, велосипедні камери, матраци, м'ячі. Ще один варіант – недорогий електронасос для кемпінгу Lavita.

Таким чином, коли водій вибирає насос для авто, який краще, залежить від особистих переваг і фінансових можливостей покупця.


На фото автомобільний компресор або насос стоїть на асфальті і в цей же час качає шини


Конструктивні особливості компресорів


Як правило, насос автомобільний складається з трьох основних механізмів:

  • циліндру,
  • манометру,
  • електричного двигуна.

Саме від них залежить якість роботи пристрою.

Прилад живиться від прикурювача в салоні авто або акумуляторної батареї. Більш потужні моделі підключаються виключно до акумулятора за допомогою клем типу «крокодил».

Багато водіїв вважають за краще купувати компресор акумуляторний, батарея якого заряджається від мережі 220 В. Повного заряду акумулятора достатньо, щоб підкачати колеса середнього розміру.


Переваги та недоліки різних типів електричних приладів


Вибираючи автокомпресор, слід визначитися з типом пристрою. Існує три різновиди: поршневі, мембранні та роторні. Зовні вони схожі, але їх технічні характеристики відрізняються.

  1. Поршневі. Стиснення повітря відбувається за рахунок поршня, що працює від електродвигуна. У нашому магазині представлені одно- і двохпоршневі моделі. Серед основних переваг – високі показники потужності та продуктивності. Поршневий автомобільний акумуляторний компресор можна використовувати для накачування шин з тиском до 8 атмосфер. Особливе значення має матеріал циліндру і шатуна – бажано, щоб сталь була легованою.
  2. Мембранні. Їх конструкція простіша. Основний елемент — гумова мембрана, що приводиться в рух за рахунок електроприводу. Такі моделі надійні, хоча не розраховані на вироблення високого тиску. Деякі водії вирішують купити електронасос мембранного типу, адже порвану діафрагму легко замінити. Але в мороз мембрана втрачає еластичність, що ускладнює експлуатацію пристрою.
  3. Роторні. Цей тип компресорів простий в експлуатації та надійний. Продуктивність висока — 200-300 л в хвилину. І все ж роторні пристрої не дуже поширені через дороговизну.

Вважається, що поршневий акумуляторний автокомпресор має більш високу продуктивність, ніж мембранний. Отже, мембранні моделі краще купувати для накачування шин до 14 дюймів. Якщо розмір шин більше, варто придбати акумуляторний насос поршневого типу.


На фото автомобільний манометр в руці водія. Він перевіряє тиск шин в автомобілі. Манометр є частиною автокомпрессора


Що враховувати при виборі пристрою


Асортимент компресорів в Україні широкий, тому автовласнику-початківцю непросто зробити вибір. І рейтинг виробників або відгуки користувачів в інтернеті не завжди допомагають визначитися. Рекомендуємо звертати увагу на два головних параметри:

  1. Максимальний тиск. Хоча теоретично для легкового авто досить 2-3 атмосфери, більш виправдана покупка пристрою, що видає 7-10 атмосфер.
  2. Продуктивність. Чим вище цей параметр, тим дорожче електронасос. Однак навіть недорогі моделі типу КОМПРЕСОР 12В, 12А, 10 АТМ, 27 л/хв дозволяють підкачати 14-дюймові шини легкового авто всього за 10 хвилин. Для позашляховиків і вантажівок бажано придбати компресор продуктивністю від 50 л на хвилину, наприклад КОМПРЕСОР 12В, 25А, 10 АТМ, 90 л/хв, КЛЕМ, ШЛАНГ 5М з манометрами.

Повітряний шланг — один з головних вузлів системи, що передає високий тиск з приладу в шину. Вони повинні бути виготовлені з якісної гуми та мати стійкість до низьких температур.


На фото автомобільний компресор або насос оранжевого кольору, на білому тлі


Зручність користування приладу


Ряд характеристик впливає на зручність використання апарату:

  • спосіб підключення. Підключення через прикурювач зручніше. Але прилад з високою потужністю може вивести його з ладу, тому краще зупинити вибір на акумуляторної моделі. До того ж в цьому випадку апарат легко дістане до задніх коліс;
  • довжина шнуру. Як правило, всі моделі підійдуть для легкового авто. Власнику вантажівки варто вибрати модель, довжина шнура якого досягає 5 м;
  • наявність ліхтарика, як в КОМПРЕСОРІ 12В, 15А, 10 АТМ, 35 л/хв, ПРЕМІУМ, полегшує підкачування шин в нічний час;
  • манометр - аналоговий або цифровий. У першому випадку слід шукати високоточний манометр з мінімальною величиною похибки та добре помітною шкалою. Другий варіант показує більш точні дані.

Переважно вибирати пристрої з металевим корпусом — вони прослужать не один рік. Купуючи прилад із пластику, переконайтеся, що він ударо, морозо- і термостійкий.


Related Articles

Related Products

КОМПРЕССОР 12В, 12А, 10 АТМ, 27Л/МИН, ПРИКУРИВАТЕЛЬ

КОМПРЕССОР 12В, 12А, 10 АТМ, 27Л/МИН, ПРИКУРИВАТЕЛЬ

Параметры категории: Компрессоры Производительность: 27 л/мин. ..

1190 грн

КОМПРЕССОР 12В, 15А, 10 АТМ, 35Л/МИН, ПРЕМИУМ, С ФОНАРЕМ

КОМПРЕССОР 12В, 15А, 10 АТМ, 35Л/МИН, ПРЕМИУМ, С ФОНАРЕМ

Параметры категории: Компрессоры Производительность: 35 л/мин. ..

2140 грн

Компрессор автомобильный (12 В, 15 А, 10 АТМ, 37 Л/МИН, премиум, переходник на прикуриватель) Lavita

Компрессор автомобильный (12 В, 15 А, 10 АТМ, 37 Л/МИН, премиум, переходник на прикуриватель) Lavita

Параметры категории: Компрессоры Производительность: 37 л/мин. ..

1680 грн

КОМПРЕССОР 12В, 22А, 10 АТМ, 60Л/МИН, ДВУХПОРШНЕВЫЙ, КЛЕММЫ, ШЛА

КОМПРЕССОР 12В, 22А, 10 АТМ, 60Л/МИН, ДВУХПОРШНЕВЫЙ, КЛЕММЫ, ШЛА

Параметры категории: Компрессоры Производительность: 60 л/мин. ..

2280 грн