• Передмістя Києва, Зазим'є
  • вул. Промислова, 6
  • Пн-Пт с 9:00 до 19:00
  • Сб,Нд с 10:00 до 17:00
avtofishki.com.ua

Як мити машину вдома

  • Як мити машину вдома

Скільки задоволення приносить ретельно вимита машина. Для багатьох автовласників миття машини вдома, власноруч є приємним і розслаблюючим процесом, що благотворно впливає на зовнішній вигляд машини. Але якою б простою не здавалася мийка автомобіля вдома, часто виникає питання: як правильно мити машину? Дуже важливо врахувати деякі нюанси, щоб випадково не подряпати і не зіпсувати оздоблення вашого авто. Нижче наведені деякі основні поради, як мити машину самому.


Миємо машину вдома. Що враховувати?



Щоб правильно вимити власний автомобіль вдома Вам знадобиться плоска бетонна ділянка в тіньовому місці, а також доступ до великої кількості води та шланг. Вам потрібно буде вимити весь автомобіль за один раз, зазвичай миття машини вдома займає годину або дві в залежності від розміру автомобіля та ступеня його забруднення.

Для того щоб помити Вашу машину вдома, важливо мати правильні інструменти для мийки. До них відносяться:

  • шланг зі змінною насадкою,
  • 2 відра: одне щоб споліскувати губку, друге для автошампуня,
  • м'яка губка і/або рукавиця для автомийки,
  • деяка кількість миючої рідини або шампуню для автомобілів,
  • щітка для колес та кілька серветок з мікрофібри,
  • і принаймні один великий рушник з мікрофібри для сушки машини.

Крім того, корисними інструментами є пилосос для салону, гумові рукавички, очищувач коліс і шин, паперові рушники та очищувач для скла.


Автовласник миє машину вдома самостійно. На фото шланг в руці та білий автомобіль в піні від шампуню


Миємо машину вдома. Загальні правила


Не варто мити машину, коли кузов гарячий , наприклад, відразу після того водіння або ж після того, як вона деякий час була припаркована під прямими сонячними променями. Розігріта поверхня прискорює висихання мила й води (особливо в районі капоту), що ускладнює миття і збільшує ймовірність утворення плям на кузові та склі.


Не виконуйте кругові рухи губкою. Це може створити легкі, але помітні подряпини, викликані слідами вихрів. Замість цього рухайте губкою вздовж кузова. І не продовжуйте використовувати губку, яка впала на землю, без ретельного промивання. Бо вона може вловлювати частинки бруду, які можуть подряпати фарбу.


На фото чоловік автомобіліст миє машину в домашніх умовах. Він виконує губкою прямі рухи уздовж автомобіля


Перед початком миття ретельно промийте всі поверхні водою, щоб видалити частинки бруду та сміття, які можуть призвести до подряпин. Після цього почекайте декілька хвилин, щоб багнюка розмокла. Як тільки ви розпочнете, зосередьтеся на одній ділянці за раз, повністю вимивши та прополоскавши зокрема кожну ділянку, перш ніж переходити до наступної. Це гарантує, що у вас буде достатньо часу для полоскання, перш ніж піна висохне. Почніть з верхньої і задньої частини, а потім обійдіть машину, поступово пересуваючись до капоту. Деякі автолюбителі використовують навіть дві губки або дві рукавиці для миття, одну для верхньої частини кузова, іншу - для нижньої, більш брудної.


Не використовуйте мило для рук, рідину для миття посуду або що-небудь подібне, крім звичайного миючого засобу або шампуню для миття машини та очищення екстер'єру автомобіля. Засоби для миття автомобілів спеціально розроблені таким чином, щоб забезпечити достатнє змащування, що запобігає появі подряпин на лакофарбовому покритті автомобіля, і також вони не видаляють наявний віск. Дивіться інстукцію на автомобільних шампунях, щоб розвести їх в правильних пропорціях.



Нарешті, вам знадобляться два відра. Це дуже важливо. Одна з найбільших помилок при митті автомобіля — це промивка брудної губки в одному і тому ж відрі. Коли Ви це робите, то не видаляєте багно — а просто повертаєте той самий бруд і пісок назад на поверхню машини та розмиває їх по колу. Тому використовуйте одне відро для брудної води, а інше (наповнене чистою водою) — для ретельного промивання цієї брудної губки. Як тільки губка буде ретельно промита, занурте її назад в мильну воду і продовжуйте.


Як сушити машину вдома?


Не дайте машині висохнути самостійно, і не думайте, що поїздка навколо будинку чи кварталу зробить роботу за Вас. Обов'язково залишаться водяні розводи або висохлі на сонці краплі, спричинені мінералами в жорсткій воді, які потім буде важко видалити. Крім того, не використовуйте абразивний рушник (наприклад, вафельний) або інший матеріал, який може залишити на фарбі подряпини.


На фото чоловік автолюбитель сушить машину. Він насухо витирає її серветкою з мікрофібри


Використовуйте м'які махрові рушники. Добре зарекомендували себе великі мікрофіброві серветки. Якщо виберете рушники, їх може знадобитися декілька. Процес сушіння можна прискорити, використовуючи м'який скребок, щоб видалити більшу частину води з машини, але переконайтеся, що гума гнучка і не збирає шматочки бруду, які можуть викликати подряпини.


Миємо машину вдома. Висновок


Ось і все. Тепер, коли ваша машина виблискує чистотою, ви, напевно, захочете, щоб вона і залишалася такою. Хоча це неможливо, є кілька дій, які ви можете зробити, щоб ваш автомобіль залишався чистим якомога довше.


Подумайте про те, де ви паркуєте свій автомобіль. По можливості намагайтеся уникати паркування під деревами (особливо в осінній період) або в будь-якому іншому місці, де можуть збиратися птахи, так як видалення пташиного посліду це нелегкий процес і забирає багато часу.


Крім того, намагайтеся триматися подалі від нещодавно засипаних гравієм доріг. Коли мова заходить про підтримку чистоти в салоні, ключем до цього є здоровий глузд. Очевидно, що всередині автомобіля краще не споживати їжі та напоїв, що можуть легко забруднити салон, а також обов'язково видалити сміття із взуття, перед тим як сісти в машину.


Related Articles